Verslagen 2013.

EINDEJAARLUNCH 15 DECEMBER 2013
LICKBAERTSHOEVE MAASLAND.
lickebaertshoeve
Om half 12 kwamen alle Glazenstadladies aan bij Restaurant de Lickebaertshoeve te Maasland.
Ineke had voor ons een aparte kamer gereserveerd en bij aankomst zagen wij dat deze kamer sfeervol was ingericht, inclusief een Bedstee.
Nadat de glazen gevuld waren heette onze Queen Caroline ons welkom en had enkele mededelingen.
Ineke is nu officieel onze Lady die de financiën bij gaat houden.
De kascontrole zal dit jaar door Ineke worden gedaan en volgend jaar wordt daar iemand anders voor gevraagd.
Verder deelde de Queen mee, dat een deel van de lunch uit de kas betaald zal worden.
Er zijn 2 uitnodigingen gekomen, één voor de Conventie te Elburg op 12 april 2014 en één voor een Lustrumviering van de Redhatspetters in het land van Maas en Waal op 15 mei 2014. De Ladies wordt gevraagd hun voorkeur uit te spreken.
De uitjes voor het komende jaar zullen begin 2014 bekend gemaakt worden en er zal gezocht worden naar een gevarieerd programma met voor elk wat wils.
Tevens vroeg zij of er belangstelling bestaat voor een reisje van 3 dagen naar Texel in het najaar.
Wanneer er iemand thuis iets organiseert voor de Ladies, dan zal de gastvrouw een presentje krijgen wat betaald wordt uit de pot.
Voor de Nieuwjaarsreceptie zal een ieder een hapje meenemen en wij laten ons verrassen.
Hennie en Joke kregen een klein opstekertje vanwege het zware jaar dat zij beiden achter de rug hebben, waardoor ze ook veel uitjes hebben moeten missen.
Adri en Ineke verraste ons nog met een cadeautje wat in dank werd ontvangen.
De Aandachtspunten zijn herschreven en wij vragen jullie om die even aandachtig te lezen op onze site http://glazenstadladies.com
Hierna kwam een proeverij van voorgerechten en dat lieten wij ons goed smaken.
Het hoofdgerecht bestond uit vis of vlees en ook dat was een ware traktatie.
Als slot droeg Monique nog een gedicht voor over Kerst waar aandachtig naar werd geluisterd.
Na een groepsfoto op de trap van de Lickebaertshoeve ging een ieder weer naar huis.
Het was een stijlvolle afsluiting van het jaar 2013.
GSL Eindejaarlunch 15-12-2013 071
KOOKWORKSHOP EN KRONING VAN QUEEN CAROLINE.
IMG_1583                             westgaag
Zaterdag 23 november 2013 hadden de Glazenstadladies een kookworkshop bij Kookstudio Westgaag.
Dit keer werd stonden er Spaanse gerechten op het menu. Deze varieerden van Paella, Empanadillas, Gehaktballalletjes, Kip Karamel, Patatas a la Riojana en Aioli Knofloopasta  en nog veel meer.
Er was weer een buitengewoon goede sfeer en alle ladies waren serieus aan het kokkerellen, onder het genot van een drankje.
Joke was zo geconcentreerd bezig met haar gerecht, dat ze niet eens in de gaten had dat haar recept in brand stond.
De mannen van Studio Kookgraag konden we alles vragen en zij assisteerden ons goed, zodat we niets lieten aanbranden.
Daarna werd alles op het buffet gezet en gingen de ladies aan tafel om de bereidde gerechten te nuttigen.
De complimenten vlogen over en weer over de tafel en het smaakte allemaal weer voortreffelijk.
Na het eten vond de installatie plaats van Queen Caroline, door een kort toespraakje, de Kroning zelf door Adri met een heuse tiara en een prachtig gedicht van Mariette.
De Queen besloot hierna met haar eerste toespraak en sprak vertrouwen uit voor de toekomst.
Rond 4 uur vertrokken alle ladies weer naar huis.
P1010533 P1010538
Stijl advies 26 oktober 2013

We zijn met een klein groepje naar Barendrecht gegaan, namelijk Adri, Anna, Annemarie, Inge en Ineke.
Omdat Barendrecht nauwelijks met openbaar vervoer is te bereiken, besloten we om met de auto te gaan, ook hebben we onze Red Hat kleding vandaag aan de wilgen gehangen, dit omdat de stijladviseuse Marieke Blok had gevraagd om vooral toch in de kleding te komen waarin je je lekker voelt , dus wat zij noemt “een toppertje” is.
Adria, Anna en Inge reden rechtstreeks naar Barendrecht,  Annemarie kwam naar Maassluis en reed met Ineke mee.
Wat een uitkomst is de TomTom toch, rond 10.00 uur waren we met z’n vijven in Barendrecht.
Marieke noteerde onze vragen en we gingen aan de slag.
Veel informatie kregen wij, onder andere waarom de 1 nou juist een V-hals zou moeten dragen en de ander juist weer een Boot-hals. Hoe je kan voorkomen met een miskoop thuis te komen, wat toch ook kleuren voor je doen en hoe je simpelweg met een sjaal je creatie een heel andere uitstraling kan geven.
Het was erg leuk en leerzaam, hoewel ik betwijfel of we Adri nog iets kunnen leren.
Na vier uur waren we uitgeworkshopt en toog  Inge direct naar huis, die moest naar een bruiloft.
Wij zijn me z’n vieren nog even naar Van der Valk, Barendrecht getogen voor een glaasje wijn met een heerlijke late lunch.
Na een geslaagde dag, weer huiswaarts gegaan, op naar het volgende uitje, we kijken er al weer naar uit.
Uw razende reporter Ineke
gluren bij de buren  IMG_0006
GLUREN BIJ DE BUREN IN ROTTERDAM 12 OKTOBER 2013.
Eén van onze ladies maakte ons attent op Gluren bij de Buren.
11 Ladies waren enthousiast en stapten daarom om 3 minuten over 10 in de trein op Maassluis West on voegden zich bij Hennie en Inge die in Hoek van Holland al waren ingestapt.
Van Rotterdam Centraal liepen wij naar Melief Bender op de Oude Binnenweg, om aldaar eerst hun beroemde kopje koffie te drinken en daarna de lunch te gebruiken met een glaasje erbij.
Vandaar was het een klein stukje lopen naar de Coolsingel om ons daar te melden en de fiets in ontvangst te nemen.
Bob zou onze gids zijn en dat deed hij goed.
Onze route ging vanaf de Coolsingel, over de Willemsbrug naar het eerste huis aan de Maaskade. Een schitterende woning strak en modern. Vandaar naar de Stieltjesstraat bij het Hulskampgebouw. Een schitterend huis met aan alle kante een spectaculair uitzicht over Rotterdam en een groot terras.
Op deze landtong stopten wij nog even om het Rotterdamgebouw te bekijken wat in aanbouw is en heel hoog is. Terug over de Willemsbrug. Hierna bezochten wij een huis waar we héél veel trappen moesten lopen om een 2-laagse bovenwoning met kap te bezichtigen. Deze mensen hebben de wens om op bovenste gedeelte een daktuin te realiseren. Alle trappen weer af en aan de overkant een woning bezocht. Hierna fietsten we door over de Nieuwe Binnenweg richting de Binnenrotte waar we in een prachtige woning bezochten met een grote binnentuin en pal aan de markt van Rotterdam.
Naar de Meent gelopen en daar ook nog een bovenwoning bezocht met een groot dakterras met een disco, loungebanken en een 2 persoons hemelbed.
Dit was het laatste huis en inmiddels kwart over 4. Nu nog een klein stukje trappen naar de Schouwburg alwaar wij opgevangen werden en de fietsen in konden leveren.
In de Schouwburg was een nazit met een drankje. 6 van de ladies gingen naar huis en 4 bleven dus nog even “nazitten”. Onze gids bob kwam bij ons zitten en onder het genot van een glaasje wijn hebben wij hem het hemd van het lijf gevraagd.
Moe maar voldaan we naar huis gegaan met de conclusie dat dit een leuke, interessante, sportieve en bijzonder uitje was. En gezien het weer van afgelopen vrijdag en vandaag zondag 13 oktober hebben we meer dan geluk gehad met de zon en de wind.
Stichting De Ooievaart 2      Stichting De Ooievaart  maliestraat_start
Vanmorgen vertrokken naar Den Haag voor de Ooievaart.
Het weer was prachtig fris herfstweer met een zonnetje en we reden net weg toen twee ladies bijna op de pof de dag moesten doorbrengen, want tijdens het overhevelen van spullen in de rode tas vergaten zij hun portemonnee. Toen naar Wateringen, naar het Parijsplein waar we de andere Ladies troffen en we tram 16 namen naar het centrum van Den Haag. Bijna klem tussen de deuren vond ieder een plekje. Op de Bierkade hebben we koffie gedronken en allemaal sterk…., zonder gebak! De koffie was niet heet, dus we waren snel klaar en om 12.00 uur stapten we aan boord van de platbodem, zoals dat heet, uit het Westland.
We zaten op ons reddings plankje dus niet koud, lekker zacht en bij de hand… De gids, als je dat zo kunt noemen op het water, vertelde haar verhaal op een goede duidelijke manier. Over de wijken, gebouwen, huizen en hun verschillende stijlen en architecten. Het was een hele leuke manier om Den Haag eens vanaf het water te zien. Het was mooi om de oude maar ook zeer moderne gebouwen te zien, in bijvoorbeeld
Art Deco stijl en ook veel panden met echte klassieke elementen/ornamenten. We moesten een keer overstappen in verband met bouwwerkzaamheden en gingen onder vele bruggen door, hoge en … lage. Je mag wel zeggen dat we onze gymnastiek ook weer gehad hebben die anderhalf uur!! We moesten zeker tien keer bukken, en flink ook! Maar dat was ook heel leuk. Het weer zette alles in een mooie kleur, mild en warm door het vriendelijke, lage zonnetje. Nadat we ook de hoge torens van Den haag gezien hadden gingen we weer richting Bierkade, waar we weer uitstapten, wat foldertjes uit het Havenkantoor meegenomen en even van het toilet gebruik konden maken.
Op naar de lunch, een late maar wel heel lekker, in restaurant Pavlov.
Modern maar toch een warme sfeer, met leuke serre en een buitenterras. Salades en heerlijke broodjes met geitenkaas en honing. Een wijntje, een theetje, een koffie waarna we weer de tram namen naar de auto´s. Een zeer geslaagde Ooievaart dag voor herhaling vatbaar.
Els Moerman.
PRINSJESDAG 17 SEPTEMBER 2013.
Gouden Koets                  libelle met lijst.
Dinsdagmorgen 17 september 2013, gingen we al heel vroeg (8 uur) op pad om op tijd in Den Haag te zijn voor Prinsjesdag.We reden met de auto naar de Uithof om te parkeren en vandaar met de tram naar Centraal Station Den Haag om Rieky op te halen die daar al stond te wachten.
Gezamenlijk zijn we naar Het Koffiehuis op het Malieveld gelopen, waar we koffie en een roomsoes aangeboden kregen.
De sfeer zat er al goed in. Er zaten al veel leden van andere Chapters.Het was een heel fleurig geheel met al dat rood en paars.
Om kwart voor elf gingen we richting tribune op het Kleine Voorhout. De weergoden waren ons goed gezind gelukkig, het was droog, maar ook wel fris.
Tijdens het wachten op de gouden koets was er van alles te zien. Mike de Boer die met een camera en microfoon langs de mensen liep om opnames te maken,verschillende muziekkorpsen,militairen te paard.
Jammer genoeg had Anna de tas met wijn en zoutjes in de tram laten staan, maar gelukkig hadden de andere ladies nog wat te eten en te snoepen bij zich.
Ina had zelfs stukjes hartige taart!
Eindelijk om kwart over één was het zover. De Gouden Koets met onze nieuwe Koning en Koningin kwam voorbij. Vooral Maxima was erg gescharmeerd van al die rode hoeden en liet dat ook blijken.
Koning Willem Alexander las de Troonrede in een vlot tempo en ook met emotie hier en daar, vooral toen hij over zijn Moeder en broer Friso sprak.
Verder beloofde de Troonrede niet veel goeds voor het komende jaar, weer bezuinigingen en inkrimping.
Na de troonrede kregen we nog een kans om het koningspaar te zien.
We hebben niet meer gewacht op de balkonscene, wat via een groot scherm aan ons getoond werd.
We waren toe aan wat warmte, dus hebben we op het Plein bij de Eeuwige Jachtvelden een lekker glas wijn met bittergarnituur genomen. We hebben er daar, met z’n allen, een hele leuke afsluiting van de dag van gemaakt.
Terug op het station zijn we door Libelle nog op de foto gezet. Met z’n allen bij de gouden troon. Allemaal met een Libelle in ons hand,een mooie reclame.De drie leukste foto’s worden in de Libelle geplaatst.
We zijn benieuwd.
Ongeveer kwart voor 6 waren we weer thuis. Het was een hele geslaagde Prinsjesdag.
Monique (Lady Tournesol)
SCHILDERWORKSHOP BIJ ELS 31 AUGUSTUS 2013.
GSL schilder workshop bij Els 31 aug. 2013 016  schilderen 2013
Om half 11 waren alle dames aanwezig aan de Weverskade bij het prachtige landelijke huis van Els en Paul. We werden ontvangen met koffie en alles stond al klaar voor de workshop. Na een inleidend praatje van Els gingen wij aan de slag. Els had een bord gemaakt waarop de volgorde van schilderen stond. Geconcentreerd en rustig gingen we aan de slag. Adri ging letters kleuren voor haar huis in Spanje, Annemarie ging een gitaar schilderen, Rieky en Inge schilderde een dame met een prachtige jurk aan,Toby en Ellen maakten een vrije impressie.  In de loop van de ochtend kregen wij ook nog een demonstratie van Paul in honing slingeren. Zijn enthousiaste uitleg boeide enorm en je krijgt gewoon bewondering voor de bijen, wat een werkers en intelligente beesten. Wij kregen allemaal een pot kersverse honing mee naar huis. Om 1 uur een rustpauze voor de lunch. Zoals gevraagd hadden alle ladies iets gemaakt voor de lunch. Toby had een worteltaart gemaakt voor bij de koffie die verrukkelijk smaakte. Annemarie en Rieky hadden een quiche gemaakt, er waren pannenkoeken, heerlijke zoete broodjes en stokbrood met makreel. En natuurlijk witte- en rode wijn.
Daarna gingen wij weer door met ons werk. De sfeer was heel gezellig en wij waren geconcentreerd bezig en hadden plezier.
We hebben allemaal ons werk afgekregen en konden een leuk schilderij mee naar huis nemen.
De deelneemsters bedanken Els en Paul voor hun gulle gastvrijheid en we hebben genoten op een plekje in Maassluis, waar je je eigenlijk een heel eind weg waant van de bewoonde wereld.
Dank je wel Els en Paul.
 GSL Volendam 3-8-2013 002 GSL Volendam 3-8-2013 076 GSL Volendam 3-8-2013 083
Een gezellige dag in Volendam op 3 augustus 2013.
Om half 10 vertrok de bus met Piet aan het stuur vanaf de Van Beethovenlaan naar Volendam.
Onderweg in de bus kwam de sfeer er al goed in onder het genot van een kopje koffie.
De weergoden waren ons bijzonder goed gezind zeker niet te koud, maar ook niet zo warm als de afgelopen dagen.
Om 11 uur arriveerden wij bij Restaurant Smit Bokkum in Volendam voor koffie met gebak.
Wij konden plaatsnemen op het terras en we lieten het ons goed smaken.
Wij kregen een rondleiding in de palingrokerij en de eigenaar Jan Smit vertelde gedreven over zijn al 3 generaties bestaande palingrokerij. Er mag nog maar 4 maanden op paling gevist worden. Vroeger werden er tonnen paling uit het water opgevist, maar nu is dat nog maar 1/10de van de vangst. De Aalscholver, een tegenwoordig beschermde vogel, eet heel veel van de paling uit het IJsselmeer.
Zijn verhaal werd begeleid door beelden op de televisie.
Aansluiten gingen wij naar Fotograaf Zwarthoed voor een foto in Volendams kostuum.
Hilarische toestanden ontstonden bij het aankleden wat door 4 dames in rap tempo werd uitgevoerd. Daarna de zaal in waar de foto genomen zou worden en de klompen uitgezocht moesten worden.
Piet heeft ons hier goed geassisteerd en ook nog foto´s genomen.
We kregen allemaal iets in onze handen en eindelijk kon de foto genomen worden.
Hierna weer terug in onze Red Hat outfit togen wij naar Restaurant Catrien met uitzicht over de haven van Volendam voor de lunch.
Inmiddels was het lekker druk geworden op de Dijk van Volendam en trokken wij veel aandacht met onze rode hoeden.
Wij konden nu gaan zwalken over de Dijk.
Afgesproken gezien het prachtige weer om rond 4 uur bij de boot te zijn voor de overtocht naar Marken.
Heerlijk buiten op het dek voeren wij richting Marken. Mariëtte heeft daar een nicht wonen en wij zijn naar haar huis gelopen, ondanks dat wij wisten dat ze niet thuis was. Het zijn allemaal leuke groene kleine huisjes en achter de dijk van Marken waren pittoreske straatjes en bruggetjes.
Rond half 6 stond Piet op ons te wachten bij het busstation en zijn wij weer richting Maassluis gereden onder het genot van een wijntje en een door Rieky gemaakte wrap met zalm en knabbels.
Een schitterende dag, met veel vrolijkheid.
salsa  EVfjkxkJXLtXLMZ_LaA0nQu_bijTpmiskKvamni18b0
SALSA WORKSHOP 6 JULI 2013.
Op 6 juli 2013 verzamelden de Glazenstadladies om 12 uur bij Eetcafé Boulevard aan de
Burgemeester Baumannlaan te Overschie.
Het weer werkte mee en we konden heerlijk in de schaduw op het terras zitten.
De bediening was bijzonder aardig en flexibel.
Na een paar drankjes werd de tafel gedekt voor de lunch.
Op de achterkant van de menukaart stond een tekening en op verzoek van de ladies kregen we kleurpotloden en iedereen begon driftig te kleuren.
Het eten zag er voortreffelijk uit en smaakte ook prima.
Rond kwart over 2 vertrokken de dames naar dansschool Alegria waar Annika Lau ons al opwachtte.
Een slanke dame met een voortreffelijke houding.
We leerden er de basis stapjes voor de Salsa en later konden we het nog eens overdoen op heerlijke
Zuid Amerikaanse muziek.
De Heup(en)jes werden losgegooid en al vlug hadden de Queen en Ladies rode hoofden en natte ruggen.
Bij de volgende wat moeilijkere pasjes werd er serieus geteld en gedanst.
We hadden allemaal heel veel plezier.
Maar voor ons dames op leeftijd was een uur genoeg en om half 4 waren we allemaal toe aan een glas water.
Hierna namen we afscheid en ging iedereen weer naar huis.
Het was een uitstekende middag met prachtig weer, goed eten en drinken, een lach en een goed gesprek en een uur lang de voetjes van de vloer.
GSL BBQ 8 juni 2013 025
BBQ bij Leen en Anna thuis 8 juni 2013.

Evenals verleden jaar stelden Anna en Leen hun gerieflijke huis en tuin weer open gesteld voor de BBQ, waarbij de partners ook deze keer weer welkom waren.
Het weer werkte dit jaar volledig mee, in tegenstelling tot verleden jaar, toen wij de BBQ een aantal keren moesten uitstellen vanwege het slechte weer.
De opkomst was groot en ook de partners hadden er plezier in.
Piet had zich weer ter beschikking gesteld als kok en wij kunnen geen betere wensen, ook had hij
2 heerlijke broden gebakken.
Het was fijn dat wij Hennie weer in ons midden hadden, na een lange herstel periode.
De sfeer zat er vlug in en het eten was verrukkelijk.
Adri had leuke foto’s van Zwitserland, waar enkele Glazenstadladies de bergen onveilig hadden gemaakt.
Na de overheerlijke verse fruitsalade ging een ieder weer huiswaarts.
Met grote dank aan Anna en Leen voor weer een super gezellige avond en heerlijk eten en drinken.
danz
Lieve Red Hat Lady’s,
Bij afwezigheid van onze trouwe schrijfster Ellen, hieronder een verslag van onze lunch.
Omdat de zon het liet afweten, binnen gelunched bij:Strandclub Danz in Hoek van Holland.
Tijdens het bespreken van deze gelegenheid was het heerlijk weer en werd er gerekend op een lunch buiten op het terras met zo’n 13 dames, uiteindelijk een heerlijke intieme lunch gehad met ons zessen, we weten het, het is niet veel maar wel erg gezellig en hebben allemaal ook ons verhaal gedaan en gezellig met elkaar gekletst, geproost en gelachen.
Onze volgende bijeenkomst op 8 juni, rekenen we op heel mooi (BBQ) weer, dan zijn we te gast bij Anna, dat was vorig jaar een groot succes, dus daar gaan we weer voor.Lady’s ik ben mij er van bewust dat dit niet helemaal een verslag is van het begin tot het eind, maar we hebben eigenlijk alleen maar lekker gekletst, gedronken en gegeten, er is niets bijzonders ter tafel gebracht.Graag tot ziens,Lady Lion.
    Conventie 2013 046  majesteit
CONVENTIE 2013.
De Glazenstadladies vertrokken per trein naar Capelle aan den IJssel voor de jaarlijkse Conventie ter ere van de verjaardag van oprichtster Sue Ellen Cooper.
Onderweg in de trein verraste Toby ons met prachtige pins met onze Glazenstad namen, waarvoor wij haar heel erg bedanken.
Op het Plein in Capelle aan den IJssel stonden veel kraampjes met veel rode en paarse artikelen.
Na ons aangemeld te hebben en de batch in ontvangst te hebben genomen, zijn wij naar de koffiekraam gegaan en daarna langs de kraampjes gaan lopen.
Het dameskoor Jade zongen leuke liedjes en de sfeer begon er al goed in te komen.
Daarna opende de Burgemeester Frank Koen met Queen Eleonora en Vice Queen Mary van de Talented Ladies Capelle de feestelijke dag.
Wij werden verzocht achter de fanfare aan te lopen richting de IJssel waar de Majesteit op ons lag te wachten.
Onderweg had onze stoet heel veel bekijks.
Aangekomen op de boot zagen wij daar ook nog leuke kraampjes en andere leuke attracties.
Het koor REDtekeHAT zong heerlijke meezing nummers en onze Queen waagde zelfs een dansje.
Het buffet werd geopend en wij lieten het ons allemaal goed smaken.
De sfeer aan boord was prima en we genoten van het uitzicht. We kwamen langs de skyline van Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen, daar draaide de Majesteit richting Katendrecht om even langs de ss Rotterdam te varen.
Na al deze kostelijke uren kwamen we weer terug aan de kade in Capelle aan den IJssel en liepen wij weer in een grote stoet terug naar het Plein.
Na nog even een drankje gedronken te hebben, zijn wij weer met de metro en trein terug naar huis gegaan.
Grote bewondering spreken wij uit voor de organisatie van dit grote geslaagde event.

kunsthal ballentent11mei2006%20(2)_thumb
Uitje naar de Kunsthal expositie van Jean Paul Gaultier en lunch in de Ballentent.
30 maart 2013
Om 10.03 uur stapten 8 ladies  op station Maassluis-West in de trein, waarin Adri reeds zat.
Bij de Kunsthal was er totaal geen rij van wachtenden voor een kaartje, en na betaling met onze kortingsbonnen van het blad Spoor, waren wij binnen.
Eerst even getoiletteerd en koffie gedronken.
De tentoonstelling van Jean Paul Gaultier overtrof onze stoutste verwachtingen.
Het was geweldig. Prachtige stoffen en alle poppen bewogen met hun ogen en mond door middel van beamers die aan het plafond hingen. Het waren net echte mensen.
We zagen een luipaard gemaakt van hele kleine kraaltjes, een jurk met allemaal knoopjes, mouwen gemaakt van veren in prachtige kleuren en een hoed met een sleep tot aan de grond.
Allemaal erg artistiek en schitterend en we genoten met volle teugen.
Daarna naar de Ballentent gelopen, waar we op een erg gezellige leuke manier werden ontvangen.
Ellen heeft hier even een praatje gehouden waarna we heerlijk ontspannen en smakelijk hebben gegeten.
Na dit hele festijn op ons gemak naar lijn 7 gelopen en met de trein terug naar huis.
Dit was een uitstekend en gezellig uitje.
25625802
GLAZENSTADLADIES BEZOEKEN BEELD EN GELUID
IN HILVERSUM OP 2 MAART 2013.
 
Om half 11 vertrokken de Queen en Ladies per trein naar Hilversum, om een bezoek te brengen aan Beeld en Geluid op het Media Park.
Aan de buitenkant een prachtig kleurrijk gebouw en van binnen een opvallende architectuur.
Wij werden ontvangen door een dame die ons vertelde dat wij allemaal en ring kregen, waarmee wij vele attracties in werking konden zetten.
Eerst maar even wat eten en drinken.
Toen op pad om alles te bekijken. Andre van Duin was erg leuk en daar moesten wij een 3D bril op en kregen wij prachtige diepte beelden.
We hebben de polonaise gelopen met een helm van Willempie op en er waren ook een paar ladies die een lied meegezongen hebben.
Verder is er voor techneuten en tv amateurs veel te doen, om mee te experimenteren.
Na 2 uur rondgelopen te hebben en veel trappen te hebben beklommen, waren wij wel aan een drankje toe.
Terug met de trein en daar hadden we zoveel plezier dat we in Maassluis waren voordat we het in de gaten hadden.
Afscheid genomen van Hennie, die nog door moest naar Hoek van Holland en die een zware operatie staat te wachten.
Wij wensten haar veel sterkte toe.
Het was een gezellige dag, ook al hadden we meer verwacht van het Media Park.
Bezoek aan de Euromast en China Light op 2 februari 2013.

Om half 3 vertrokken de Glazenstadladies met de trein naar Rotterdam.
Inge en Hennie waren in Hoek van Holland in de trein gestapt en wij voegden ons bij hen.
Met Lijn 8 richting het Park.
Eerst brachten wij een bezoek aan de Euromast.
Het was een klaar heldere lucht en we genoten van het uitzicht en vooral van alle nieuwbouw aan de overkant op Rotterdam Zuid.
Met de lift nog verder omhoog, waar wij instapten in het stuk wat ons al roterend tot 160 meter hoogte bracht. Het uitzicht was spectaculair.
Voor velen van ons was het al weer jaren gelden dat we dit voor het laatst gedaan hadden.
Nu werd het tijd voor een drankje en moesten wij opwarmen, want buiten was het ijzig koud.
Rond half 6 vertrokken wij naar het Park om daar te genieten van de lichtjes van China Light.
Het was een sprookjesachtig paradijs, met betoverende figuren, de bloemen en de andere mooi constructies.
Het was best nog wel druk en de vele kinderen die er waren keken hun ogen uit.
Hierna keerden wij weer terug naar huis en konden we terugkijken op weer een heel leuk uitje.
NIEUWJAARSBIJEENKOMST 5 JANUARI 2013.
De Glazenstadladies vierden hun Nieuwjaarsbijeenkomst op
5 januari 2013 bij hun Queen Maria van Naeldwijck thuis in Naaldwijk.
Helaas waren een aantal Ladies geveld door de griep, dus was de groep niet compleet.
Wel konden wij Els Moerman begroeten als nieuw lid.
De Queen hield haar praatje, met nog een korte terugblik op 2012 en sprak de wens uit dat 2013 net zo gezellig zal worden als het afgelopen jaar.
Voor de Conventie heeft iedereen zich opgegeven en de complete Glazenstadladies zullen acte-de-presence geven in Capelle a.d. IJssel.
De hapjes die meegebracht waren, zagen er smaakvol uit.
Zelfs 2 partners van onze ladies hadden zich verdienstelijk gemaakt met heerlijkheden, zoals het brood van Piet en de ballen van Harry.
Het was een gezellige en sfeervolle bijeenkomst.
Met dank aan onze Queen die haar huis voor ons openstelde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s